Een werkdag in het leven van… Kirby Van den Bosch, Customs Expert, Customs Square

Eind mei 2020 startte Kirby Van den Bosch als Customs Expert bij Customs Square. Na amper een week was ze al fulltime aan de slag bij een groot overslagbedrijf in de Antwerpse haven. En die samenwerking loopt nog steeds als een trein, waarbij de werkagenda van Kirby meer dan goed gevuld is. We liepen een dag mee in haar spoor…

Van alle markten thuis

Toen Kirby bij Customs Square uit de startblokken schoot, lag er een zeer gevarieerd takenpakket voor haar klaar. Ze blikt terug op de voorbije maanden: “Klanten adviseren, hen operationeel ondersteunen en bijstaan in douanevraagstukken en -geschillen, individuele en groepstrainingen presenteren, de douanekennis binnen ons team integreren in gebruiksvriendelijke softwaretoepassingen,… aan boeiende uitdagingen was er geen gebrek!

En mijn werkervaring van de voorbije tien jaar kwam hierbij zeer goed van pas. Zo werkte ik als business service engineer, project manager, senior customs consultant en functional customs specialist bij verschillende softwareproviders. Ik was onder meer verantwoordelijk voor de implementatie van douaneregelgeving in softwaresystemen. Ik hielp klanten met uitleg over nieuwe modules of bij onduidelijke douaneprocedures, van accijns tot entrepot.”

Werkdagen boordevol uitdagingen

Een werkdag van Kirby is zeer gevarieerd: “De voorbereiding, implementatie en uitrol van een nieuwe douanesysteem zorgt voor drukke agenda’s en bijhorende stress, maar ook voor een zeer gevarieerd takenpakket en leuke verrassingen. In het overslagbedrijf waar ik als expert aan de slag ben, ben ik uitgegroeid tot centraal aanspreekpunt voor douanedeclaranten en management. Zij moeten verschillende uitdagingen – zowel specifieke douanethema’s als systeemgerelateerde issues – onder controle zien te houden, waarbij ze op mij rekenen voor advies en ondersteuning.

Mijn werkdagen zijn dan ook flink gevuld met het helpen van collega’s over diverse topics, het verbeteren van procedures en het geven van richtlijnen over hoe de douaneadministratie beter uitgevoerd kan worden. Tel daarbij het analyseren van opmerkingen vanuit de douaneautoriteiten en het aanpakken van softwareproblemen, om zo tot een totaalpakket van boeiende opdrachten te komen.”

Gemoedsrust en comfort voor klanten

“In mijn vorige jobs zag ik in bedrijven de basiskennis van de douaneregelgeving stelselmatig afnemen door de toenemende automatisatie van douaneprocessen. Bij foutmeldingen bij de opmaak van modeldocumenten is in bedrijven soms onvoldoende expertise aanwezig om dit correct bij te sturen. Gebruikers slaan daarom soms in paniek als ze vanuit de douaneadministratie foutmeldingen krijgen. Als douane-expert bij Customs Square kan ik klanten geruststellen en hen de zekerheid bieden dat hun douanedossiers vakkundig opgevolgd worden.”

Maatwerk als kwaliteitslabel

“De grote variatie aan taken in mijn job beschouw ik als een groot pluspunt. Bij mijn huidige klant heb ik het geluk te mogen meewerken aan vele verschillende interne projecten. Hierdoor krijg ik niet alleen de kans om de klant te helpen binnen een breed spectrum van thema’s, maar ook mijn eigen douanekennis grondig bij te spijkeren. En die kennis kan ik vervolgens meenemen naar advies voor andere klanten.

Want naast mijn reguliere werkdagen ben ik samen met de collega’s van Customs Square ook na de kantooruren nog vaak aan de slag om klanten uit de nood te helpen. Vaak zorgen de vele strikte deadlines voor de nodige stress, maar via teamwork – en een open communicatie met onze klanten – gaan we steeds voluit voor kwaliteitsvolle service op maat van elk bedrijf.”

Dankbare klanten

“In elk geval haal ik heel veel voldoening uit mijn huidige job, die ik vol passie uitoefen. Klanten zijn ons vaak enorm dankbaar, omdat we hen wegwijs maken in complexe douanedossiers. Hierdoor vermijden ze grote schadeclaims en dure boetes. En omdat bij Customs Square elk teamlid heel wat operationele ervaring heeft, kunnen we ons zeer goed inleven in klantendossiers. Samen oplossingen zoeken en voor hetzelfde doel gaan, dat geeft een goed gevoel!”

Recente berichten

In beeld: Kurt Osaer, Customs Expert bij Customs Square

In december 2020 ruilde Kurt Osaer zijn ruim

In beeld: Wim Van Meir, Customs Expert bij Customs Square

Toen Wim Van Meir in december 2020 als

March 2021: EU and U.S. agree to suspend all tariffs linked to the Airbus and Boeing disputes

On 5 March 2021 the European Union and

Gerrit Van Kets (UPI Europe BV): “De samenwerking met de douanespecialisten van Customs Square geeft ons gemoedsrust en comfort.”

Praktisch douaneadvies, op maat van ondernemingen. En kort