Bent u klaar voor de nieuwe invoerprocedure van de Nederlandse douane?

Sinds begin oktober 2021 geldt in Nederland een nieuwe invoerprocedure. Met deze nieuwe procedure is het niet meer mogelijk om een invoeraangifte te doen voordat de goederen zijn gelost. De nieuwe invoerprocedure heet Container Vrijgave Bericht (CVB).

Vanaf nu controleert de douane of de invoeraangifte overeenkomt met de ATO. De Aangifte Tijdelijke Opslag (ATO) is de verantwoordelijkheid van de vervoerder wanneer de goederen worden gelost. Indien de gegevens niet overeenkomen, dan zal de douane de invoer weigeren. Ook zal de douane nagaan of het schip al is aangekomen. Is dit niet het geval? Dan volgt ook dan een weigering vanwege de douaneautoriteiten.

Vooraf melden is cruciaal

Er mag geen aangifte ten invoer worden gedaan voordat het schip in de haven is en de goederen zijn gelost. Het is echter wel toegestaan om tot 30 dagen voor aankomst van de goederen een vooraanmelding te doen bij de Douane. In dat geval weten de autoriteiten wat zal worden aangegeven, waarna een fysieke controle mogelijk is en de betrokken partijen op de hoogte worden gebracht.

Tips voor een vlot invoerproces

De invoer van zendingen kan vlot verlopen als u de volgende stappen volgt:

Zorg dat alle partijen in uw logistieke stroom weten wat van hen wordt verwacht.

Met andere woorden: wie doet uw invoeraangifte? Wie geeft de documenten af? Wie vervoert de zending? Wie zorgt ervoor dat de importzending wordt geüpload in Portbase? Hou er rekening mee dat het sinds begin oktober 2021 niet meer mogelijk is om voor één zending twee invoeraangiften aan te maken. Uw invoeraangifte moet dus door één enkele douaneagent worden behandeld.

Zorg ervoor dat alle gegevens en documenten die u aanlevert juist en volledig zijn

We denken hierbij aan de factuur, paklijst, locatie van de goederen, verwachte datum en tijd van aankomst, en het Master Bill of Lading-nummer (een House-BL of ander BL is niet toegestaan in de nieuwe CVB procedure). Noteer dat sinds begin oktober 2021 het aantal dozen en de gewichten op de paklijst moeten staan, en dat deze moeten overeenkomen met het aantal dozen en gewichten op de vrachtbrief.

Meld uw zending zo snel mogelijk

Hoe eerder u uw zending aanmeldt, des te sneller de controle kan plaatsvinden of alles compleet en correct is, waarna een prenotificatie naar de douane volgt. Is er toch een fysieke controle nodig? Dan kunnen vertragingen tot een minimum beperkt blijven.

Zorg ervoor dat de Bill of Lading wordt bijgewerkt (indien van toepassing)

Als de informatie op de Bill of Lading moet worden aangepast, neem dan contact op met de rederij. Zij zijn de enige partij die dit voor u kan doen.

 

Bron: https://www.customssupport.com/nl/nieuws/voorbereiden-op-de-nieuwe-invoerprocedure-van-de-nederlandse-douane

Recente berichten

Periodic update of the European goods nomenclature

On 10 June 2024, EU Council Regulation 2024/1652

Updated EU guidance document on CBAM

On May 30th, 2024 the Directorate-General Taxation and

Free Trade Agreement EU – New Zealand entered into force on May 1, 2024

On 1 May 2024, the Free Trade Agreement

Extension of GSP until the end of 2027

On 27 November 2023, the EU Commission has