Bent u klaar voor de nieuwe invoerprocedure van de Nederlandse douane?

Sinds begin oktober 2021 geldt in Nederland een nieuwe invoerprocedure. Met deze nieuwe procedure is het niet meer mogelijk om een invoeraangifte te doen voordat de goederen zijn gelost. De nieuwe invoerprocedure heet Container Vrijgave Bericht (CVB).

Vanaf nu controleert de douane of de invoeraangifte overeenkomt met de ATO. De Aangifte Tijdelijke Opslag (ATO) is de verantwoordelijkheid van de vervoerder wanneer de goederen worden gelost. Indien de gegevens niet overeenkomen, dan zal de douane de invoer weigeren. Ook zal de douane nagaan of het schip al is aangekomen. Is dit niet het geval? Dan volgt ook dan een weigering vanwege de douaneautoriteiten.

Vooraf melden is cruciaal

Er mag geen aangifte ten invoer worden gedaan voordat het schip in de haven is en de goederen zijn gelost. Het is echter wel toegestaan om tot 30 dagen voor aankomst van de goederen een vooraanmelding te doen bij de Douane. In dat geval weten de autoriteiten wat zal worden aangegeven, waarna een fysieke controle mogelijk is en de betrokken partijen op de hoogte worden gebracht.

Tips voor een vlot invoerproces

De invoer van zendingen kan vlot verlopen als u de volgende stappen volgt:

Zorg dat alle partijen in uw logistieke stroom weten wat van hen wordt verwacht.

Met andere woorden: wie doet uw invoeraangifte? Wie geeft de documenten af? Wie vervoert de zending? Wie zorgt ervoor dat de importzending wordt geüpload in Portbase? Hou er rekening mee dat het sinds begin oktober 2021 niet meer mogelijk is om voor één zending twee invoeraangiften aan te maken. Uw invoeraangifte moet dus door één enkele douaneagent worden behandeld.

Zorg ervoor dat alle gegevens en documenten die u aanlevert juist en volledig zijn

We denken hierbij aan de factuur, paklijst, locatie van de goederen, verwachte datum en tijd van aankomst, en het Master Bill of Lading-nummer (een House-BL of ander BL is niet toegestaan in de nieuwe CVB procedure). Noteer dat sinds begin oktober 2021 het aantal dozen en de gewichten op de paklijst moeten staan, en dat deze moeten overeenkomen met het aantal dozen en gewichten op de vrachtbrief.

Meld uw zending zo snel mogelijk

Hoe eerder u uw zending aanmeldt, des te sneller de controle kan plaatsvinden of alles compleet en correct is, waarna een prenotificatie naar de douane volgt. Is er toch een fysieke controle nodig? Dan kunnen vertragingen tot een minimum beperkt blijven.

Zorg ervoor dat de Bill of Lading wordt bijgewerkt (indien van toepassing)

Als de informatie op de Bill of Lading moet worden aangepast, neem dan contact op met de rederij. Zij zijn de enige partij die dit voor u kan doen.

 

Bron: https://www.customssupport.com/nl/nieuws/voorbereiden-op-de-nieuwe-invoerprocedure-van-de-nederlandse-douane

Recente berichten

Btw-vrijstelling voor vervoerdiensten die rechtstreeks verband houden met uitvoer van goederen: toepassing uitgesteld tot 1 april 2022

Op 22 november 2021 publiceerde de Belgische fiscus

In beeld: Klaas De Schepper, Customs Expert bij Customs Square

Zowel klanten als collega’s zullen het bevestigen: Klaas

Dirk Janssens (Demeyere): “Met Customs Square hebben we de ideale partner aan boord om ons te adviseren in complexe douanedossiers”

Al meer dan een eeuw is de firma

In beeld: Evi Boonen, Customs Expert bij Customs Square

Toen Evi Boonen in september 2020 aan boord