Waarde en transfer pricing

Risicobeheersing en inzicht in de complexe materie van transfer pricing en douanewaarde

Wilt u naheffingen en andere risico’s vermijden die verband houden met transfer pricing of de bepaling van de douanewaarde? De specialisten van Customs Square maken u wegwijs in deze uiterst complexe regelgeving en helpen u bij een correcte toepassing en berekening van de douanewaarde.

Hoe bepaalt u correct de douanewaarde?

Wilt u de verschillende methodes ontdekken om de douanewaarde van uw producten op een correcte manier te bepalen? Een correcte berekening is letterlijk geld waard, want bij een onjuiste toepassing van de douanewaarde loopt u het risico om naheffingen te moeten betalen.

Customs Square zorgt voor de juiste douanewaarde via de:

  • Primaire methode van de transactiewaarde van ingevoerde goederen
  • Transactiewaarde van identieke goederen
  • Transactiewaarde van soortgelijke goederen
  • Aftrekmethode
  • Methode van de berekende waarde
  • Fall-backmethode

Customs Square beantwoordt graag uw vragen over deze complexe materie.

Transfer pricing voor een gegarandeerde risicobeheersing

Transfer pricing is een ingewikkelde, maar uiterst belangrijke materie binnen de fiscaliteit. Zo moet transfer pricing aan een aantal regels voldoen, waaronder die van het arm’s length-principe. Een verkeerde interpretatie of toepassing van dit principe is vaak de oorzaak van materiële risico’s.

De experts van Customs Square brengen voor u mogelijke risico’s in kaart. Tegelijk zorgen we voor een correcte interpretatie en toepassing van transfer pricing en bepalen we samen met u de juiste strategie.

Wilt u alle opportuniteiten van een correcte toepassing van transfer pricing ontdekken? Contacteer Customs Square voor een verkennend gesprek!

Andere diensten