Goederennomenclatuur

Het belang van een juiste classificatie van goederen

Met een correcte classificatie, legt u een solide basis voor een vlot verloop van uw internationaal handelsverkeer. Het toewijzen van de juiste goederencode is essentieel als u van het juiste invoerrecht wil genieten, maar ook om sancties te vermijden. De gevolgen van een foutieve classificatie zijn vaak niet te overzien.

Het classificatieproces is complex en goederencodes veranderen regelmatig. De GN-code wordt onder andere gebruikt om te bepalen aan welke documentatie- of informatieverplichtingen u moet voldoen. Daarnaast is de nomenclatuur de hoeksteen voor eventuele restricties of vergunningen én bepaalt ze de hoogte van de douanerechten en accijnzen.

Customs Square biedt verschillende diensten aan die u helpen om problemen met classificatie te vermijden.

Basis classificatie en uitgebreide classificatie door Customs Square

Onze basis classificatie service is erop gericht om uw ERP-pakket aan te vullen of te ondersteunen. De basis classificatie is van toepassing op een beperkt productgamma, met een minimum van 1.000 items.

Bij een uitgebreide classificatie levert Customs Square u een volledige beschrijving van de goederen, onderbouwd met duidelijke referenties naar de regels van de kunst. U krijgt een compleet overzicht van indelingsregels, aanvullende aantekeningen tot jurisprudentie

Bindende Tarief Inlichtingen: 3 jaar wettelijke zekerheid

Geniet u graag van 3 jaar wettelijke zekerheid rond de tariefindeling van uw goederen? Dat kan middels de Bindende Tarief Inlichtingen die voorzien zijn in het uniedouanerecht. Bindende Tarief Inlichtingen of BTI’s zijn bindend voor alle EU douane administraties en bieden u als houder 3 jaar wettelijke zekerheid inzake deindeling.

Een BTI is slechts van toepassing op de erop vermelde goederen en uw aanvraag dienteen gedetailleerde omschrijving te bevatten, inclusief alle gegevens die nodig zijn om de juiste tariefindeling te bepalen. Customs Square staat u professioneel en strategisch bij om deze rechtszekerheid te verkrijgen.

Autonome Tariefschorsing

U kan tevens op ons beroep doen voor het aanvragen van tariefschorsingen of het monitoren van schorsingen. Kijkt u tegen een schorsingsaanvraag aan van derden? Wij bekijken de mogelijkheid om ertegenin te gaan en ondernemen in overleg met u de nodige stappen.

Heeft u vragen over de toekenning van goederencodes of de classificatie van goederen? Customs Square informeert u deskundig.

Hulp nodig?

Versnel en optimaliseer uw supplychain met gericht douane- en accijnsadvies op maat van uw activiteit. Neem vandaag nog contact op met Customs Square voor een verkennend gesprek.